slide

Во акцијата „Рибар“ на УФП сузбиена е организирана група на бизнисмени, банкари и сметководители осомничени за сторени кривични дела даночно затајување и злоупотреба на слубена положба и овластување

Сре, 07.10.2020 - 18:00
Управата за финансиска полиција во кординација со Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Кривична пријава против 20 физички  и 15 правни лица, за сторени кривични дела: Даночно затајување по чл. 279 Соизвршителство по чл.22, Злоупотреба на службената положба и овластување по чл.353 и Помагање по чл.24 од Кривичниот закон, кои го оштетиле Буџетот на Република Северна Македонија.

Конференцијата за Сузбивање на организиран криминал низ стратешко партнерство

Пон, 05.10.2020 - 14:51
Директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми присуствуваше на Конференцијата за Сузбивање на организиран криминал низ стратешко партнерство, одржана онлајн на ZOOM платформата на 5 Октомври 2020 година.

Работен состанок со Заменик Председателот на Владата на Република Северна Македонија за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски.

Сре, 30.09.2020 - 10:18
Директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми со дел од својот тим, оствари средба со Заменик Председателот на Владата на Република Северна Македонија за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски.

Одржана прес-конференција за резултатите и поднесени кривични пријави на Управата за финансиска полиција

Пет, 21.06.2019 - 17:15
На ден 21.06.2019 година, Директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми одржа прес-конференција на која беа презентирани резултатите од работата на Управата за периодот од 01.01.2019 до 20.06.2019 година. На прес-конференцијата беа презентирани и три кривични пријави поднесени до Основното јавно обвинителство и Јавното обивнителство за гонење на организиран криминал и корупција.