Правна регулатива

Учествуваме во регулацијата на правните рамки во борба против секакви финансиски криминални дела и активности

Проекти

Организирано учествуваме во реализација на низа проекти кои битно ќе влијаат на целокупната организација и успех во работата

Соработка со институции

Поврзаноста со други институции ни овозможува да остваруваме подобро и брзо функционирање

Работен состанок со претставници на Британската управа за јавни приходи и царина (HMRC)

Сре, 19.06.2024 - 15:44
Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов оствари работен состанок со претставници на Британската управа за јавни приходи и царина (HMRC) На состанокот беа согледани активностите и придобивките од досегашната соработка која е на исклучително ниво. Од страна на Директорот, Иванов на високите претставници им беше упатена благодарност за подршката која несебично ја пружаат преку техничка и стручна помош, за склучениот меморандум за соработка како и за вклучување на Управата за финансиска полиција во програмите со обуки на теми кои се од делокругот на работењето .

Реализирана посета на студенти на Универзитетот нa Југоисточна Европа во Управа за финансиска полиција

Сре, 22.05.2024 - 18:01
Денес во рамки на предметните содржини , кои ги изучуваат студентите на Правниот факултет-програма за безбедност и криминалистика, при Универзитетот нa Југоисточна Европа, со предметниот професор Муазам Халили реализираа посета на Управата за финансиска полиција.

Поднесена кривична пријава против три физички и едно правно лице

Пон, 29.04.2024 - 12:46
Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство Штип поднесе кривична пријава против три физички и едно правно лице, поради постоење на основано сомнение за сторени кривични дела “Измама” по чл. 247 и “Фалсификување исправа” по чл. 378 од Кривичниот Законик, за сторена штета во вкупен износ од 214.411.861 денари.

Работна средба со претставници на Управа за јавни приходи и Царина на Обединетото Кралство за Косово и Северна Македонија

Вто, 23.04.2024 - 14:32
Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов оствари работна средба со Г-дин Сајмон Вудкок, досегашен претставник на Управа за јавни приходи и Царина на Обединетото Кралство за Косово и Северна Македонија и ново назначениот претставник, Г-дин Давид Мартин. Директорот Иванов покрај другото му се заблагодари на Господин Вудког, за силната и принципиелна поддршка, личен ангажман и искрената заложба за унапредување на капацитетите на Управата за финансиска полиција и му посака пред се добро здравје, и успех во понатамошните ангажмани порачувајки му дека останува верен пријател и поддржувач и во секое време добредојден во Управата за финансиска полиција.

Поднесена кривична пријава против три физички лица

Пет, 05.04.2024 - 14:07
Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство Скопје поднесе кривична пријава против три физички лица за сторено кривично дело Измама од чл.247, а во врска со соизвршителство по чл. 22, помагање по чл. 24 и продолжено кривично дело по чл. 45 од Кривичниот Законик на Република Северна Македонија.

Работна средба со Јавниот обвинител на Република Северна Македонија

Вто, 02.04.2024 - 15:16
Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов оствари работна средба со Јавниот обвинител на Република Северна Македонија, Љупчо Коцевски. На средбата беа истакнати заедничките заложби за зајакнување и продлабочување на соработката меѓу овие две институции.

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Управата за финансиска полиција и Правен факултет „Јустинијан Први“ - Скопје

Пет, 29.03.2024 - 13:37
Управата за финансиска полиција преставувана од Директорот, Горан Иванов и Правен факултет „ Јустинијан Први “ – Скопје при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ преставуван од Деканот, Сашо Георгиевски потпишаа Меморандум за соработка.

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Управа за финансиска полиција и Државната комисија за спречување на корупција

Вто, 26.03.2024 - 13:50
Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов и претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата, Татјана Димитровска во присуство на членовите на комисијата и менаџментот на Управата, потпишаа меморандум за соработка.

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Управата за финансиска полиција и Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје

Пет, 15.03.2024 - 13:37
На ден 15.03.2024 година Управата за финансиска полиција преставувана од Директорот, Горан Иванов и Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје , претставуван од Проф д-р Синиша Наумоски, потпишаа меморандум за соработка.

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Управата за финансиска полиција и  Економски факултет-Скопје

Сре, 13.03.2024 - 16:25
Директорот, Горан Иванов и Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Економски факултет-Скопје застапуван од Деканот, Предраг Трпески, склучија меморандум за соработка
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Медиуми
Interpol Olaf Europol