Кривична пријава за директор на Управата за заштита

Чет, 22.03.2018 - 10:39
Кривична пријава за поранешен директор на Управата за заштита

Управата за финансиска полиција до Основно јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, поднесе Кривична пријава против лицето П.К. - поранешен директор на Управата за заштита на културно наследство, поради постоење на основи на сомнение дека сторил кривично дело "Злоупотреба на службената положба и овластување" од член 353 ст.5 в.в.ст.3 и 1 од КЗ на РМ и против лицето Ш.Ц. од Р.Хрватска во својство на одговорно лице во Конструктор Инженеринг АД Сплит - Подружница во Република Македонија, Тетово поради постоење на основано сомнение дека сторил кривично дело "Злоупотреба на службената положба и овластување" од член 353 ст.5 в.в.ст.3 и 1, в.в. чл. 24 од КЗ на РМ.