Медиуми

Интервју на директорот Муареми за Фактор

Чет, 16.08.2018 - 16:11
Голема странска инвестиција која се уште работи во земјава е под лупа на Управата за финансиска полиција. Првиот човек на оваа институција Арафат Муареми во интервју за Фактор вели дека со овој случај ќе докаже дека дел од инвеститорите дошле во земјава само колку да земат пари од буџетот. Колкав криминал е направен и колкава е штетата на државниот буџет, Муареми вели дека набрзо ќе се дознае.

Директорот на Управата - Арафат Муареми за неделниот весник ФОКУС

Пет, 13.07.2018 - 11:45
Во интервјуто за неделниот весник Фокус, директорот на Управа за финансиска полиција, Арафат Муареми говореше за почетоците на својата кариера, искуството во СЈО, поднесените кривични пријави, цврстата решителност пријавените лица да одговараат за сторените кривични дела, своите амбиции и планови за иднина.