Кривична пријава против директор на Фени Индустри

Чет, 02.11.2017 - 10:38
Кривична пријава против директор на Фени Индустри АД Кавадарци

Управата за финансиска полиција поденес кривична пријава против Ј.М во својство на извршен директор на Друштво за ископ на руди, производство на метали, трговија и услуги Фени индустри АД Кавадарци. Злоупотребувајќи ја службената положба и овластување незаконски отуѓил дел од подвижните предмети врз кои банките имале воспоставено заложно право.