Кривична пријава за одговорни лица на АД Мепсо

Сре, 06.12.2017 - 10:04
Кривична пријава за одговорни лица на АД Мепсо

Во период од месец ноември 2016 година до месец август 2017 година К.А., поранешен Директор за управување со пазарот на електрична енергија и член на УО, С.В., поранешен Директор за финансиски работи во Дирекција и член на УО и Н.Ј., поранешен Генерален Директор во својство на одговорни лица во АД Мепсо со неизвршување на својата службена должност и овластувања му нанеле значителна штета на АД Мепсо Скопје во износ од 42.408.965,00 денари.