Кривична пријава за ексградоначалник на Општина Центар

Сре, 04.07.2018 - 11:59
Кривична пријава за ексградоначалник на општина Центар

Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Кривична пријава против лицата В.Т. поранешен Градоначалник на Општина Центар, М.Т. поранешен Секретар во Општина Центар и Д.Р. вработен во Сектор за уредување на градежно земјиште и заштита на животна средина во Општина Центар, поради постоење на основано сомнение дека сториле кривично дело "Несовесно работење во службата" од член 353-в ст.3 в.в ст.1, в.в чл.22 од КЗ на РМ.

Официјално соопштение:

 

Мост Око - Скопје 2014