Кривична за Градоначалник на Општина Демир Капија

Чет, 25.10.2018 - 11:45
Кривична за Градоначалник на Општина Демир Капија

Ве известуваме дека Управата за финансиска полиција до Основното јавно Обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција - Скопје поднесе кривична пријава против Т.Д. (61) во својство на Градоначалник на Општина Демир Капија за Злоупотреба на службената положба и овластување, потпомогнат од Т.П. (48) во својство на овластен проценител и П.М. (60) во својство на Претседател на Совет на Општина Демир Капија, како и од М.Ј. (65) во својство на поттикнувач односно лице кое се стекнало со противправна имотна корист, поради постоење на основи на сомнение дека пријавените сториле кривични дела...