Електронски систем за поднесување пријави за потенцијални сомнежи за корупција

Пон, 19.07.2021 - 15:51
Електронски систем за поднесување пријави за потенцијални сомнежи за корупција

Директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми учествуваше на состанок во Владата на Република Северна Македонија на кој беше презентиран Електронскиот систем за онлајн поднесување и следење на пријави.

 

 

2

 

Електронскиот систем за онлајн поднесување пријави се имплементира како дел од владиниот План за борба против корупцијата со поддршка на УСАИД и има за цел да ги охрабри граѓаните да поднесуваат пријави, притоа нудејќи им можност за заштита и целосна анонимност.

 

 

2