Остварена работна средба со Директорката на Управата за јавни приходи

Вто, 04.10.2022 - 14:41
Остварена работна средба со Директорката на Управата за јавни приходи

Во знак на продолжување и унапредување на заедничката соработка, Директорот  на Управата за финансиска полиција - Горан Иванов оствари работна средба со Директорката на Управата за јавни приходи – Сања Лукаревска.

Во текот на средбата се разменија мислења, се дискутираше за идните планови и можностите за идни заеднички акции со цел подобра и поуспешна меѓуинституционална соработка која би резултирала со успешно остварување на целите и на двете институции, а со тоа и заштита на средствата на Буџетот на Република Северна Македонија.

Дополнително се разговараше и за можностите за побрза комуникација и размена на податоци помеѓу двете институции.

На крајот од средбата, Директорот на Управата за финансиска полиција изрази задоволство од остварената работна средба со надеж за продолжување на досегашната успешна соработка. 
 

 

Галерија