Одржан состанок со аташето на Финансиската полиција на Република Италија и претставници на Амбасадата на Република Италија

Сре, 25.01.2023 - 16:24
Одржан состанок со аташето на Финансиската полиција на Република Италија и претставници на Амбасадата на Република Италија

Во Управата за финансиска полиција на ден 25.01.2023 година, се одржа работен состанок на кој учествуваа аташето на Финансиската  полиција на Република Италија со седиште во Белград, претставници на Амбасадата на Република Италија во Скопје и делегација на Управата за финансиска полиција предводена од Директорот.

 

Тема на  состанокот беше продолжување и продлабочување на меѓуинституционалната соработка во насока на потпишување на Меморандум за соработка помеѓу Управата за финансиска полиција на Република Северна Македонија и Финансиската полиција на Република Италија.

Галерија