Декември 2017

Кривична пријава за директорката на Агенцијата за филм

Сре, 06.12.2017 - 10:40
Управата за финансиска полиција во консултација со Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднесе кривична пријава против Директорот на Агенцијата за филм М.Ѓ.И која  во период од 26.10.2016-18.09.2017 злоупотребувајќи ја својата службена положба и овластување склучила Анекс Договор со кој извршила промена на условите на основниот Договор за финансирање на проектот играната серија "Македонија" во корист на државјанин на Р.Хрватска и Јадран...

Кривична пријава за одговорни лица на АД Мепсо

Сре, 06.12.2017 - 10:04
Во период од месец ноември 2016 година до месец август 2017 година К.А., поранешен Директор за управување со пазарот на електрична енергија и член на УО, С.В., поранешен Директор за финансиски работи во Дирекција и член на УО и Н.Ј., поранешен Генерален Директор во својство на одговорни лица во АД Мепсо со неизвршување на својата службена должност и овластувања му нанеле значителна штета на АД Мепсо Скопје во износ од 42.408.965,00 денари.