Април 2018

Кривична пријава против Агенција за филм, за Тотал ТВ

Сре, 25.04.2018 - 10:00
Управата за финансиска полиција на Република Македонија поради постоење на сомнение дека се сторители на кривични дела до Основното јавно обвинителство Скопје, поднесе кривична пријава против лицата: Д.Б. во својство на Директор на Агенцијата за филм на Република Македонија за 2014 година и М.Ѓ.И. во својство на Директор на Агенцијата за филм на Република Македонија за 2015 и 2016 година, за стореното кривично дело НЕСОВЕСНО РАБОТЕЊЕ ВО СЛУЖБАТА член 353-в ст.1 и 3 од КЗ на Р.М.

Кривична пријава за поранешен Министер за Здравство

Вто, 03.04.2018 - 10:30
Управата за финансиска полиција до Основно јавно обвинителство Скопје поднесе Кривична пријава против лицата Т.Н. - поранешен Министер за здравство на Р. Македонија и П.В. - Раководител на Единицата за имплементација на Проектот за реконструкција и доградба на објекти на Јавните здравствени установи во Р. Македонија при Министерството за здравство, поради постоење на основано сомнение дека сториле кривично дело "Несовесно работење во службата" од член 353-в од КЗ на Р. Македонија