Октомври 2018

Меморандум за соработка со Државно правобранителство

Нед, 28.10.2018 - 11:45
На ден 28.10.2018 г во се оддржа средба на која  беа разменети искуства  и мислења, помеѓу Управата за финансиска полиција и Државното правобранителство. Оваа средба беше договорена на предходните состаноци каде беше завземен став дека е неопходно потпишување на меморандум за соработка, помеѓу овие две исклучително важни институции. Меморандумот беше потпишан од страна на Директорот на Управата за финансиска полиција, г-динот Арафат Муареми и Државниот правобранител, г-динот Фехми Стафа како застапник на Државното правобранителство. Со потпишување на овој меморандум кој е од взаемна важност, уште повеќе се зајакнува и продлабочува соработката помеѓу институциите.

Кривична за Градоначалник на Општина Демир Капија

Чет, 25.10.2018 - 11:45
Во акцијата „Грант“, спроведна од страна на Управата за финансиска полиција, каде што се опфатени четири службени лица од Општината Демир Капија, меѓу кој и екс градоначалникот Т.Д., на предлог на Јавен Обвинител, Основниот Суд Скопје 1 на три осомничени лица им определи мерка притвор во времетраење од 30 дена, а за четврто осомниченото лице е определена мерка куќен притвор.