Јуни 2021

Промовирање на Националната стратегија за јакнење на капацитетите за водење на финансиски истраги и конфискација на имот

Пон, 28.06.2021 - 11:41
На ден 21.07.2021 Директорот на Управата за финансиска г-дин Арафат Муареми присуствуваше на промовирањето на Националната стратегија за јакнење на капацитетите за водење на финансиски истраги и конфискација на имот, чиј домаќин беше заменик-претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски, а активно учество земаа министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески и директорката на Управа за јавни приходи Сања Лукаревска.

26 Јуни- Ден на Управата за финансиска полиција!

Пон, 28.06.2021 - 11:08
Денес Управата за финансиска полиција бележи 18 години од своето формирање. Со гордост можеме да кажеме дека Управата за финансиска полиција е современа, транспарентна, стручно и професионално оспособена и меѓународно афирмирана институција која работи на заштита на финансиските интер...