Кривична пријава за градоначалник на Вевчани за тендер

Пет, 06.10.2017 - 10:55
Кривична пријава за градоначалник на Вевчани за тендер

Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поднесе кривична пријава против Градоначалникот на Општина Вевчани и други лица поради постоење на основано сомнение за сторени кривични дела Злоупотреба на службена положба и овластување, Злоупотреба на постапката за јавен повик, доделување на договор за јавна набавка и помагање.