Директорот на Управата за финансиска полиција оствари работна средба со Директорот на Царинската управа

Сре, 25.10.2023 - 16:19
Директорот на Управата за финансиска полиција оствари работна средба со Директорот на Царинската управа

Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов, оствари работна средба со Директорот на Царинската  управа, Стефан Богоев.

На работната средба беа разменети мислења и ставови во врска со голем број прашања и активности на двете институции. Соговорниците изразија идентичен став дека зголемувањето на ефикасноста во работата на вработените во Управите  и квалитетот на услугите кон граѓаните остануваат заеднички приоритети. Во фокусот на оваа средба беа ставени можностите за продлабочување и уште поголемо унапредување на соработката и зацврстување на меѓусебната доверба, што е многу важно во справувањето со организираниот криминал и корупција.

Градењето на силни институции е тесно поврзано со европската агенда на Република Северна Македонија и перспективата на евроинтегративниот процес, со сите тековни и идни предизвици на тој пат е заедничкиот став на Директорите на Управата за финансиска полиција и Царинската управа на Република Северна Македонија.

Галерија