Работна средба на Директорот на Управата за финансиска полиција со претставници на Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје

Вто, 20.02.2024 - 15:55
Работна средба на директорот на управата за финансиска полиција, со претставници на  Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје

Директорот на Управата за финансиска полиција,  Горан Иванов оствари работна средба со претставници на  Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје претставуван од Проф д-р Синиша Наумоски.

На состанокот беше дискутирано за потребата од продлабочување на соработката помеѓу Управата за финансиска полиција и Институтот Хајделберг, Скопје во насока на унапредување и јакнење на капацитетите во Управата за финансиска полиција преку взаемна  соработка, односно искористување на експертизата на професионалци и спроведување на обуки за потребите на  вработените  во Управата за финансиска полиција.  За таа цел на средбата е договорено склучување на Меморандум за соработка помеѓу Управата за финансиска полиција и  Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје.
 

Галерија