Правна регулатива

Учествуваме во регулацијата на правните рамки во борба против секакви финансиски криминални дела и активности

Проекти

Организирано учествуваме во реализација на низа проекти кои битно ќе влијаат на целокупната организација и успех во работата

Соработка со институции

Поврзаноста со други институции ни овозможува да остваруваме подобро и брзо функционирање

Поднесена кривична пријава против три физички лица

Пет, 05.04.2024 - 14:07
Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство Скопје поднесе кривична пријава против три физички лица за сторено кривично дело Измама од чл.247, а во врска со соизвршителство по чл. 22, помагање по чл. 24 и продолжено кривично дело по чл. 45 од Кривичниот Законик на Република Северна Македонија.

Работна средба со Јавниот обвинител на Република Северна Македонија

Вто, 02.04.2024 - 15:16
Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов оствари работна средба со Јавниот обвинител на Република Северна Македонија, Љупчо Коцевски. На средбата беа истакнати заедничките заложби за зајакнување и продлабочување на соработката меѓу овие две институции.

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Управата за финансиска полиција и Правен факултет „Јустинијан Први“ - Скопје

Пет, 29.03.2024 - 13:37
Управата за финансиска полиција преставувана од Директорот, Горан Иванов и Правен факултет „ Јустинијан Први “ – Скопје при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ преставуван од Деканот, Сашо Георгиевски потпишаа Меморандум за соработка.

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Управа за финансиска полиција и Државната комисија за спречување на корупција

Вто, 26.03.2024 - 13:50
Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов и претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата, Татјана Димитровска во присуство на членовите на комисијата и менаџментот на Управата, потпишаа меморандум за соработка.

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Управата за финансиска полиција и Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје

Пет, 15.03.2024 - 13:37
На ден 15.03.2024 година Управата за финансиска полиција преставувана од Директорот, Горан Иванов и Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје , претставуван од Проф д-р Синиша Наумоски, потпишаа меморандум за соработка.

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Управата за финансиска полиција и  Економски факултет-Скопје

Сре, 13.03.2024 - 16:25
Директорот, Горан Иванов и Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Економски факултет-Скопје застапуван од Деканот, Предраг Трпески, склучија меморандум за соработка

Работна средба на Директорот на Управата за финансиска полиција со претставници на Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје

Вто, 20.02.2024 - 15:55
Директорот на Управата за финансиска полиција,  Горан Иванов оствари работна средба со претставници на  Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје претставуван од Проф д-р Синиша Наумоски

Работна средба на Директорот на Управата за финансиска полиција и Аташето на ИЦИТАП програмата

Пет, 09.02.2024 - 16:29
Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов оствари работна средба со  , аташето на ИЦИТАП програмата , Michael T McKee. Денешната работна средба беше  со цел продлабочување на веќе воспоставената плодна и трајна соработка.

Финансиската полиција со нова техничка опрема ќе ги зајакнува капацитетите за поефикасно справување со организираниот криминал – Потпишан Договор за донација

Пет, 09.02.2024 - 16:21
Денес во присуство на вработените на Управата за финансиска полиција беше потпишан Договор за донација  помеѓу Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов и Програмскиот координатор на Канцеларијата за програмска координација  на претседателството на Турската агенција за соработка и координација ТИКА -Скопје,  Мехмет Бајрак.

Акција на Финансиска полиција, се приведоа лица кои го оштетиле Фондот за здравствено осигурување

Пет, 29.12.2023 - 11:17
На ден 28.12.2023 од раните утрински часови под раководство на јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, Управата за финансиска полиција извршува претреси на повеќе локации во Прилеп и се приведуваат осомничени лица. Акцијата е резултат на повеќемесечна предистражна постапка, под кодно име „Цицач“, за кривични дела против службената положба, јавните финансии, платниот промет и стопанството што ја спроведе Управата за финансиска полиција во координација со Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал. 
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Медиуми
Interpol Olaf Europol