Правна регулатива

Учествуваме во регулацијата на правните рамки во борба против секакви финансиски криминални дела и активности

Проекти

Организирано учествуваме во реализација на низа проекти кои битно ќе влијаат на целокупната организација и успех во работата

Соработка со институции

Поврзаноста со други институции ни овозможува да остваруваме подобро и брзо функционирање

Работна средба на Директорот на Управата за финансиска полиција со претставници на Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје

Вто, 20.02.2024 - 15:55
Директорот на Управата за финансиска полиција,  Горан Иванов оствари работна средба со претставници на  Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг, Скопје претставуван од Проф д-р Синиша Наумоски

Работна средба на Директорот на Управата за финансиска полиција и Аташето на ИЦИТАП програмата

Пет, 09.02.2024 - 16:29
Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов оствари работна средба со  , аташето на ИЦИТАП програмата , Michael T McKee. Денешната работна средба беше  со цел продлабочување на веќе воспоставената плодна и трајна соработка.

Финансиската полиција со нова техничка опрема ќе ги зајакнува капацитетите за поефикасно справување со организираниот криминал – Потпишан Договор за донација

Пет, 09.02.2024 - 16:21
Денес во присуство на вработените на Управата за финансиска полиција беше потпишан Договор за донација  помеѓу Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов и Програмскиот координатор на Канцеларијата за програмска координација  на претседателството на Турската агенција за соработка и координација ТИКА -Скопје,  Мехмет Бајрак.

Акција на Финансиска полиција, се приведоа лица кои го оштетиле Фондот за здравствено осигурување

Пет, 29.12.2023 - 11:17
На ден 28.12.2023 од раните утрински часови под раководство на јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, Управата за финансиска полиција извршува претреси на повеќе локации во Прилеп и се приведуваат осомничени лица. Акцијата е резултат на повеќемесечна предистражна постапка, под кодно име „Цицач“, за кривични дела против службената положба, јавните финансии, платниот промет и стопанството што ја спроведе Управата за финансиска полиција во координација со Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал. 

Работен состанок на Директорот на Управата за финансиска полиција и Директорот на Агенцијата за разузнавање

Вто, 26.12.2023 - 15:38
Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов оствари работен состанок со Директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу.  На состанокот се дискутираше за повеќе актуелни прашања кои се во надлежност на двете институции. 

Работен состанок и доделени благодарници за успешна соработка

Вто, 05.12.2023 - 09:05
Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов оствари средба со Г-дин Сајмон Вудкок, Oфицер за врски за фискален криминал на Управа за јавни приходи и царина на Обединетото Кралство за Косово и Северна Македонија и Г-дин Ричард Велхам, Регионален координатор за обуки за  Јавни приходи и царини за Западен Балкан

Управата за финансиска полиција ги зајакнува своите капацитети во борба против организираниот финансиски криминал и корупцијата

Сре, 08.11.2023 - 16:17
Управата за финансиска полиција, со поддршка од Обединетото Кралство, го модернизира  своето работење преку имплементација на нов современ документ менаџмент систем, кој ќе овозможи побрз проток на информации во рамки на институцијата, побрза размена на информации и податоци со другите релевантни институции, скратување на времетраењето на предистрагите, како и обезбедување на квалитетни и релевантни докази.  

Работна средба помеѓу Директорот на Управата за финансиска полиција и Вишиот јавен обвинител на Вишото јавно обвинителство Скопје

Вто, 07.11.2023 - 13:25
Директорот Горан Иванов оствари работна средба со Вишиот јавен обвинител  Мустафа Хајрулахи. На состанокот се разговараше за актуелни прашања во надлежност на двете институции.

Организирана криминална група го оштетила Буџетот на Република Северна Македонија за околу 8 милиони евра

Пон, 30.10.2023 - 19:15
Управата за финансиска полиција со асистенција на единиците од МВР, а под раководство на Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција на ден 30.10.2023 година спроведе акција против 26 сопственици и управители на 28 правни субјекти

Директорот на Управата за финансиска полиција оствари работна средба со Директорот на Царинската управа

Сре, 25.10.2023 - 16:19
Директорот на Управата за финансиска полиција, Горан Иванов, оствари работна средба со Директорот на Царинската  управа, Стефан Богоев. На работната средба беа разменети мислења и ставови во врска со голем број прашања и активности на двете институции.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Медиуми
Interpol Olaf Europol