Правна регулатива

Учествуваме во регулацијата на правните рамки во борба против секакви финансиски криминални дела и активности

Проекти

Организирано учествуваме во реализација на низа проекти кои битно ќе влијаат на целокупната организација и успех во работата

Соработка со институции

Поврзаноста со други институции ни овозможува да остваруваме подобро и брзо функционирање

Соопштение за јавноста

Чет, 31.12.2020 - 22:44
Поднесена кривична пријава до Основно јавно обвинителство Тетово против М.О , државјанин на Р. Турција  во својство на управител и сопственик на правниот субјект Друштво за производство, трговија, и услуги МОДА МЕБЕЛ ДООЕЛ експорт импорт Тетово

Соопштение за јавноста

Чет, 31.12.2020 - 22:42
       Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство Скопје поднесе кривична пријава против А. М., управител и сопственик на правниот субјект Друштво за промет, трговија, услуги ЛИМЕКС-2010 ДООЕЛ увоз-извоз Скопје, поради постоење на основано сомнение за сторено кривично дело ДАНОЧНО ЗАТАЈУВАЊЕ член 279 став 2 од Кривичниот Законик на Република Северна Македонија.

Соопштение за јавноста

Чет, 31.12.2020 - 22:40
Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство Штип поднесе кривична пријава против Р.С. во својство на управител и сопственик на правниот субјект Друштво за транспорт и трговија АЛБИ ШПЕД ДООЕЛ Штип и против М.К. во својство на управител и сопственик на правниот субјект Друштво за транспорт и трговија АЛБИ ШПЕД ДООЕЛ Штип

Соопштение за јавноста

Чет, 31.12.2020 - 22:39
Поднесена кривична пријава до Основното јавно обвинителство Скопје против Б.В. во својство на управител и сопственик на правниот субјект Друштво за производство трговија и услуги БЕЈПЛАС ДООЕЛ увоз-ивоз Студеничани,и против М.Џ. во својство на управител и сопственик на правниот субјект Друштво за производство трговија и услуги БЕЈПЛАС ДООЕЛ увоз-ивоз Студеничани

Соопштение за јавноста

Чет, 31.12.2020 - 22:37
Поднесена кривична пријава до Основното јавно обвинителство Штип, против П.К. во својство на сопственик и управител на правниот субјект Друштво за производство и трговија МЕТАЛ ДООЕЛ Штип

Трета конференција за спречување на перење пари и финансирање на тероризам на тема „Влијанието на Ковид-19 врз напорите од страна на владата и приватниот сектор во борбата против перење на пари и финансирање на тероризам“

Чет, 24.12.2020 - 14:36
Трета конференција за спречување на перење пари и финансирање на тероризам на тема „Влијанието на Ковид-19 врз напорите од страна на владата и приватниот сектор во борбата против перење на пари и финансирање на тероризам“

Работна средба на Директорот на Управата за финансиска полиција со делегација на Македонски полициски синдикат

Нед, 20.12.2020 - 11:10
Директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми оствари работна средба со Претседателот на Македонскиот полициски синдикат Д-р Марјан Кицев, генералниот секретар на МПС Киро Трајковски и претставникот на МПС Горан Ристевски, На состанокот се дискутираше за склучување на Колективен договор помеѓу Управата за финансиска полиција и Македонскиот полициски синдикат, како и можноста по исполнувањето на условите предвидени со Статутот на МПС претставник од УФП да земе учество во Советот на МПС што ќе биде од големо значење за вработените во Управата.

Соопштение за јавноста

Чет, 17.12.2020 - 11:26
Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство Скопје поднесе кривична пријава против лицето Х.О., во својство на управител на правниот субјект АТ-СИ ГРОУП ДООЕЛ Скопје, лицата С.З., Ж.З. , И.П. , и правниот субјект АТ-СИ ГРОУП ДООЕЛ Скопје, поради постоење на основано сомнение за сторено кривично дело ИЗМАМА по член 247 ст.1 од КЗ, ФАЛСИФИКУВАЊЕ И УНИШТУВАЊЕ ДЕЛОВНИ КНИГИ по член 280 ст.1 од КЗ и ПОМАГАЊЕ по член 24 од Кривичниот Законик.

Состанок со Заменик на Претседателот за борба против корупцијата и криминал

Пет, 13.11.2020 - 14:53
Директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми оддржа состанок со Заменик на Претседателот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси , Љупчо Николовски.

Соопштение за јавноста

Сре, 11.11.2020 - 22:08
Управата за финансиска полиција до Основното јавно обвинителство Струмица поднесе Кривична пријава против Д. Д. Управител и сосопственик на Друштвото за производство, трговија и услуги Делев-трејд ДООЕЛ Струмица до 15.04.2014 година, Н. Д. Управител и сопственик на Друштвото за производство, трговија и услуги Делев-трејд ДООЕЛ Струмица од 25.04.2016 година како и управител на Друштвото за производство, трговија и услуги Делев ДООЕЛ Струмица од 29.01.2015 година до 13.04.2016 година, Ј. Д. Оновач и сопственик на Друштвото за производство, трговија и услуги Делев ДООЕЛ Струмица каде била и управител до 29.01.2015 година, Друштвото за производство, трговија и услуги ДЕЛЕВ-ТРЕЈД ДООЕЛ Струмицасо ЕМБС 5743303 и ЕДБ 4027003136671, со седиште на ул. Гоце Делчев бр.117, Струмица и Друштвото за производство, трговија и услуги Делев ДООЕЛ Струмицасо ЕМБС5322405 и ЕДБ 4027999124399 со седиште на ул. Маршал Тито бр.134, Струмица.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Медиуми
Interpol Olaf Europol