Правна регулатива

Учествуваме во регулацијата на правните рамки во борба против секакви финансиски криминални дела и активности

Проекти

Организирано учествуваме во реализација на низа проекти кои битно ќе влијаат на целокупната организација и успех во работата

Соработка со институции

Поврзаноста со други институции ни овозможува да остваруваме подобро и брзо функционирање

Обраќање на директорот Арафат Муареми на завршната конференција организирана од страна на Коалиција „Сите за правично судење“

Пон, 19.07.2021 - 15:48
Директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми учествуваше на завршната конференција организирана од страна на Коалицијата „Сите за правично судење“...

ИНТЕРВЈУ со Директорот на управата за финансиска полиција Муареми: Истрагите за злоупотреба на буџетски средства без поддршка на Јавното обвинителство се само статистички податоци

Пон, 19.07.2021 - 13:03
Во интервју за „Локално“, директорот oбјаснува дека обрвската за докажување на потеклото на легално стекнатиот, или евентуално нелегално стекнат имот ќе дадат многу одговори, меѓу кои  и на актуелните афери поврзани со познати имиња од бизнисот и политиката , врзани со огромни суми пари кои се нудат за кауција.

Промовирање на Националната стратегија за јакнење на капацитетите за водење на финансиски истраги и конфискација на имот

Пон, 28.06.2021 - 11:41
На ден 21.07.2021 Директорот на Управата за финансиска г-дин Арафат Муареми присуствуваше на промовирањето на Националната стратегија за јакнење на капацитетите за водење на финансиски истраги и конфискација на имот, чиј домаќин беше заменик-претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски, а активно учество земаа министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески и директорката на Управа за јавни приходи Сања Лукаревска.

26 Јуни- Ден на Управата за финансиска полиција!

Пон, 28.06.2021 - 11:08
Денес Управата за финансиска полиција бележи 18 години од своето формирање. Со гордост можеме да кажеме дека Управата за финансиска полиција е современа, транспарентна, стручно и професионално оспособена и меѓународно афирмирана институција која работи на заштита на финансиските интер...

Обука -Меѓународни принципи за сузбивање на перење пари и финансирање тероризам

Пет, 28.05.2021 - 13:43
Како резултат на повеќегодишната соработка помеѓу Управата за финансиска полиција на Република Северна Македонија и Италијанската финансиска полиција (Guardia di Finanza)  од 27.05.2021 -24.06.2021 година  во Управата ќе се одржи on-line обука на...

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски му врачи Плакета за благодарност во соработката на директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми

Пон, 10.05.2021 - 12:42
Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски му врачи Плакета за благодарност во соработката на директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми

Одржан координативен состанок помеѓу директорот на Управата за финансиска полиција и Заменик на Претседателот на Владата на РСМ за борба против корупција и криминал, одржлив развој и човечки ресурси

Пон, 10.05.2021 - 12:32
На ден 06.05.2021 година Директорот на Управа за финансиска полиција Арафат Муареми со дел од тимот на Управата имаше состанок со г-дин Љупчо Николовски - Заменик на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија за борба против корупција и криминал, одржлив развој и човечки ресурси

Директорот на Управата за финансиска полиција оствари работна средба со претставници од Финансиската Управа на Република Словенија

Пон, 10.05.2021 - 09:49
Во знак на продолжување на Меѓународната развојна соработка помеѓу Република Словенија и Република Северна Македонија, а која се однесува на Поглавје 24- Финансиски истраги на ден 06.05.2021 година директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми оствари работна средба со програмскиот директор на проектот Андреја Долничар Јерај и Дамјана Слапар Буркат, претставник од Финансиската Управа на Република Словенија.

Соопштение за јавноста

Чет, 06.05.2021 - 11:53
Управата за финансиска полиција поднесе кривична пријава против едно физичко лице во својство на сопственик на правниот субјект РИНЏО ДООЕЛ с. Брвеница Тетово.

Соопштение за јавноста

Чет, 06.05.2021 - 11:17
Управата за финансиска полиција поднесе кривична пријава против едно физичко лице во својство на сопственик на правниот субјект РИНЏО-МАК-2001 ДООЕЛ увоз-извоз с. Брвеница Тетово.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Медиуми
Interpol Olaf Europol